Míchané drinky

Kombe si můžete připravit v klasické podobě, tak jak jej pijí Korejci a to  rozmícháním v 80 ml horké ne vroucí vodě. Můžete si s ním ale i pohrát a připravit si drink, který vás nejen osvěží, ale vytáhne i z kocoviny, nabije energií nebo prostě jen tak potěší. Nám moc chutná i varianta s vínem. Je to skvělá alternativa k již okoukaným spritzům.

A nebojte, objem, ve kterém je Kombe rozmícháno, nesníží jeho účinky. Budou stále stejné! Důležité je rozpustit celý obsah sáčku. Jen nezapomeňte, že byste neměli překročit denní dávku 3 sáčků na osobu.

Náš tip: Pokud chcete drink osladit třtinovým cukrem, rozmíchejte Kombe v teplé vodě, sladidlo se tak snadněji rozpustí.

Ledový čaj Kombe s mangem
1 svazek čerstvé máty (nejlépe marocké)
4 sáčky čaje Kombe
2 lžíce třtinového cukru
šťáva z 1 limety
300 ml ledové neperlivé vody
500 ml vychlazeného mangového džusu
zralé mango
1. Otrhané mátové lístky rozdělíte do tvořítka na ledové kostky, zalijete je vodou a dáme zamrazit.
2. Obsah sáčků čaje Kombe rozmícháte ve 320 ml vlažné vody. Osladíte třtinovým cukrem a mícháte až do jeho úplného rozpuštění. Poté vmícháte limetovou šťávu, ledovou vodu a mangový džus. Dáte vychladit do chladničky.
3. Čerstvé mango oloupete, zbavíte pecky, nakrájíte na malé kostičky a vložíte do vychlazeného džbánku. Přidáte ledové kostky s mátou, zalijete vychlazeným ledovým čajem a dozdobíte mátou.
Počet porcí: 4 nápoje o obsahu cca 300 ml
Doba přípravy: do 30 minut bez mražení kostek s mátou
1 porce: asi 640 kJ/153 kcal

Letní varianta KOMBE s vínem
1 sáček čaje Kombe
80 ml vychlazeného grepového džusu
80 ml vychlazeného bílého vína
80 ml vychlazené perlivé vody
2 lžíce višňového sirupu
ledové kostky
větvička čerstvého rozmarýnu na podávání
čerstvý grep na ozdobu
1. Obsah sáčku Kombe rozmíchejte v 80 ml studené vody. Poté připravený čaj smíchejte se stejným dílem vychlazeného grepového džusu, bílého vína a perlivé vody.
2. Na dno vychlazené servírovací sklenice nalijte 2 lžíce višňového sirupu, přidejte ledové kostky a pomalu zalijte namíchaným drinkem. Sklenici dozdobte kouskem čerstvého grepu, větvičkou rozmarýnu a ihned podávejte.
Počet porcí: 1 nápoj o obsahu cca 320 ml
Doba přípravy: asi 10 minut
1 porce: 561 kJ / 134 kcal

Top